søndag den 28. februar 2010

Sylteopskrifter

Blomme/ferskenmarmelade(Kitte)
1½ kg blommer
Ca 5 ferskner
1 dl vand
650 g sukker
ca. 2 ts rød melatin

De skyllede blommer/ferskner flækkes, udstenes og koges under låg ca 10 min sammen med vandet. Det meste af sukkeret røres i og koges med i 10 min. Melatin og resten af sukkeret blandes og drysses fint over frugten under omrøring. Kogetid ca 2 min. Marmeladen hældes på glas.


Blommemarmelade med amaretto

1 kg blommer uden sten
2 dl vand (kan undværes)
550 g sukker
3 ss amaretto
melantin

blommer, vand og sukker kommes i en gryde og står og trækker et par timer.
Koges godt jævnes med melantinen til marmelade konsistens – derefter hældes amarettoen i.
Marmeladen hældes på glas.



Hindbær/jordbær/brombærmarmelade(Kitte)
1 kg hindbær
1 kg jordbær
½ kg brombær
1½ kg sukker
4-5 ts rød melantin

De skyllede bær varmes langsomt under låg, til de safter. Bærrene koges ca. 5 min. Det meste af sukkeret drysses i og koges med 5 min. Melatin og resten af sukkeret blandes godt, drysses i under omrøring og marmeladen koges i yderligere 2 min. Hældes herefter på skoldede glas.


Hindbær/brombærmarmelade (2018)
700 g brombær
1000 g hindbær
1 dl vand
600-700 g sukker
5 ts rød melatin

De skyllede bær varmes langsomt under låg, til de safter. Bærrene koges ca. 5 min. Det meste af sukkeret drysses i og koges med 5 min. Melatin og resten af sukkeret blandes godt, drysses i under omrøring og marmeladen koges i yderligere 2 min. Hældes herefter på skoldede glas.


Hyldeblomstdrik
150 klaser hyldeblomster
1 brev citronsyre (30 g)
200 ml citronsaft
4 citroner i skiver
3 kg sukker
3½ l vand

Klaser, citronsyre, citroner, citronsaft kommes i en stor spand, noget af sukkeret kommes over – andet koges med vandet og når det koger hældes det over blandingen. Røres i en gang imellem. Skal stå i 4 døgn og trække. Sies og hældes på flaske.


Jordbærsaft

5 kg jordbær
3 liter vand
40 g citronsyre
3¾ kg sukker

Vand, citronsyre og sukker koges og afkøles, når det er lunkent hældes det over jordbærrene. Dette står natten over og sies og hældes på flasker.


Krydret græskar- og æblemarmelade

500 g græskar eller squash
500 g æbler
1/4 l vand
500 g sukker
1 ts kanel stødt
½ ts ingefær stødt
1 knsp nellike stødt
1 ts melatin
Frugten deles, kernehus og kerner fjernes, Græskaret skrælles og males gennem kødmaskinen sammen med æblestykkerne.
Frugten koges mør i vandet under låg i ca 30 minutter ved svag varme.
Sukker og krydderier tilsættes og koges i 10 min. Marmeladen jævnes med melatin. hældes på skoldede glas


Rabarber- og gulerodssyltetøj

250 g rabarber
400 g gulerod
3 dl vand
450 sukker
½ - 1 stang vanilje

Skær rabarberne i tern og riv gulerødderne groft. Kog rabarber, gulerødder i vand tilsat sukker og den flækkede vaniljestang i 25 minutter.
Smages til og ”jævnes” med melantin.


Rødbeder

Skrubbes rigtig godt. Koges i mindst ½ time fra de er i kog. Smuttes, skæres i skiver ned i glasset.
Væske pr. glas (stort glas)
1/4 l eddike bringes i kog
200 g sukker
3 hele nelliker
Lad det spræl-koge, hældes i glassene – låg på med det samme


Rødkål

1 rødkålshoved
1 gl. ribsgele/ribssaft (gerne mere)
1 ts salt
Koges i ca ½ time.
Sukker og eddike komme i koges lidt og smages til.
Skal stå og trække i mindst 5 timer, derefter bringes det i kog og smages til.


Solbærsyltetøj
Mormor
1 kg Solbær
7½ dl vand
1½ kg sukker
melantin


Æble- og jordbærmarmelade
1 syrligt æble
200 g jordbær
1 ss vand
saft af ½ citron
½ ts citronsyre
150 g syltesukker

Skræl æblet og skær det i tern, skær jordbærerne i tern. Bland jordbær, æble, vand og citronsaft i en gryde og kog det i 10 min.
Tilsæt citronsyre og syltesukker og kog det i 2 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar