søndag den 28. februar 2010

Tærte-og lagkageopskrifter

Cacaosnitter
250 g mel
140 g sukker
4 æggeblommer
125 g margarine
Trilles ud på pladen og der smørres med hindbærmarmelade.

4 æggehvider
350 g sukker
125 g kokosmel (4 dl)
2 ss cacao
Blandes og smøres på bunden

Bages ved 160 gr. I 30 minutter
Skæres i snitter straks efter at pladen er taget ud af ovnen.



CacaoSnitter (Tella)
6 æggeblommer
190 g margarine
150 g sukker
375 g mel
Æltes sammen, rulles ud og stikkes.

Hindbærmarmelade smøres på

6 æggehvider
250 g sukker
250 g kokosmel
4 ss cacao
Blandes og hældes på.

Bages ved 175 gr i 30-35 minutter.



Chokoladetærte (Hanne)

175 g smør
150 g ren mørk chokolade
3 æg
170 g sukker
60 g mel

Smelt smørret, køl det af. Hak chokoladen fint og smelt det i smørret. Del æggene og pisk hviderne og derefter piskes blommerne med sukkeret, pisk smørblandingen i æggeblandingen. Vend melet i og vend til sidst hviderne forsigtigt i.
Bages ved 175 g i 30 –40 min. i en tærteform.



Chokoladeroulade (Tove)
3 æg
150 g sukker
60 g kartoffelmel
2 ss cacao
1½ ts bagepulver (strøjet)

Æg og sukker piskes, kartoffelmel sigtes i, derefter sigtes bagepulver og cacao i .
Hældes på smurt bagepapir.
Bages i 8-10 min ved 225 g.
Strøges med sukker når den tages ud af ovnen. Vippes over på bagepapir med sukker på, pladen lægges oven på.

Rulles sammen når den er kold med:
125 g flormelis
100 g smør
2 ts vaniljesukker
1 æggeblomme.



Gurlis kage

250 g margerine røres med
200 g sukker.
4 æggeblommer røres i.
150 g mel blandes med
3 tsk bagepulver. Melblanding røres skiftevis med
2 dl mælk i marg/suk/æg -blandingen.
Dette smøres på en stor bradpande, der er dækket med bagepapir.
4 æggehvider piskes stive og
300g sukker røres i sammen med
2 tsk vanilie.
Hviderne smøres forsigtig ud over dejen og drysses evt med hakkede nødder.

Bages v 200 g i 20 minutter og 150 g i 10 minutter.

Når kagen er afkøles dækkes den med 4 dl pisket fløde og 3 dl cremefraiche, der er blandet. Derefter pyntes den alt efter smag og fantasi, men det har i jo smagt!



Hindbærsnitter

280 g mel
110 g flormelis
200 g margarine
1 æg

Dejen æltes sammen og rulles ud og udstikkes eller skæres.
Bages ved 200 gr io ca 10 minuter.

Hindbærmarmelade
Flormelis til glasur
Drys

(kan også bruges til medaljer)



Hindbærtærte - nem
2 æg
160 g sukker
2 ts vaniliesukker
100 g mel
200 g frosne hindbær

Æg og sukker piskes, vaniliesukkeret piskes i. Melet vendes forsigtig i æggeblandingen og dejen fordeles i en tærteform. Derpå lægges de frosne hindbær.
Bages ved 200 g i 30 min.



Jordbær – Flagkage
200 g smør
225 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 æg
200 g mel 1 ts bagpulver
Pynt 1 dl jordbærmarmelade
½ kg friske jordbær
1/4 l fløde
Pisk smeltet smør og sukker godt sammen. Pisk vanilje i. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt mellem hvert. Bland bagepulver i melet og vend det i dejen. Kom dejen i velsmurt form, 20x30 cm. Bag kagen ved 160 grader i ca 40 min. Tag den ud af formen og lad den svale. Dæk kagen med et tyndt lagt jordbærmarmelade. Flæk jordbær og læg dem taglagt på kagen. Sprøjt flødeskum på som det hvide i dannebrog, og sprøjt flødeskum langs kanten.



Lagkage
(2 stk)
3 æg
125 g sukker
65 g mel
60 g kartoffelmel
1½ ts bagepulver

Æg og sukker piskes godt.
Mel og kartoffelmel og bagepulver forsigtig i.

Bages i 10 min. ved 200 gr.



Lises nemme tærte

150 g smør
150 g sukker
1 æg
175 g mel
50 g hakket mandler/cornflakes
1 ts bagepulver
1 ts vanillesukker

Røres sammen og fordeles i et smurt tærtefad.

Ovenpå lægges fyldet:
500 g blommer/jordbær eller lign. Drysset med sukker efter smag og kartoffelmel.
Eller
3 æbler i tern og kanelsukker.

Bages ved 200 gr i ca 30 min.



Luksus Vafler (Lisbeth)
(16 stk)
250 g margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
Vaniliesukker
350 g mel
100 g finthakkede mandler
4 æggehvider piskes stive
2 ts bagepulver
Mælk til dejen er tykflydende

Margarine og sukker røres, æggeblommer tilsættes, resten kommes i.



Makrontærte med æbler
(6-8 personer)4 æggehvider
50 g sukker
250 g knuste makroner
75 g mel
125 g smeltet smør
3 skrællede æbler i tynde både (ca. 250g)
1 ss mandelflager

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs. Vend knuste makroner, mel, og afkølet smør forsigtigt i marengsen. Vend æblebådene i marengsdejen og kom den i en tærteform. Drys med mandelflager og bag kagen ved 160gr i ca 1 time.

Kagen serveres lun eller kold med kanelfløde til.

Kanel fløde: Pisk 1 dl fløde, 1 tsk stødt kanel, 1 ss flormelis luftigt og pisk til sidst 1 dl cremefraiche i.



Milkshake
(ca 4 glas)
Jordbærmilkshake:
250 jordbær
½ l vanilieis
3/4 l mælk
lidt sukker

Chokolademilkshake
½ l vanilieis
1 l cacaomælk

Blendes hurtigt til en ensartet masse.
Serveres i høje glas med sugerør.



NøddebundMed friske bær og vanilleis
4 personer
1 æg
125 g rørsukker piskes grundigt
30 g mel
1 ss fromage frais
1 ts kardemomme
125 g hakkede nødder – gerne blandet eks. Valnødder, hasselnødder, pecannødder og mandler.

Resten tilsættes og blandes. Blandingen lægges i fire ”bunker”, som flyder ud på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen ved 220 grader i 15 min.

1 skål friske blandede bær (eks. Blåbær, ribs, jordbær og hindbær) (Blandingen kan også være fra frost)
4 kugler vanilleis.



Orange-nødde-chokoladekage(Kirsten) (1 springform)
150 g margarine
250 g sukker
2 æg
175 g mel
35 g kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
0,75 dl mælk
½ dl kogende vand
Reven skal og saft fra ½ appelsin
Pynt: ½ kop grofthakkede nøddekerner.
Margarine røres med sukker, æggene tilsættes et ad gangen. Mel, vanilie, bagepulver, kakao røres i skiftevis med mælk. Skal og saft af appelsinen tilsættes. Tilsidst røres det kogende vand i dejen. Dejen kommes i en smurt springform, der drysset med rasp. Dejen overdrysses med nødderne og evt. lidt perlesukker.
Bages ved 175 gr. i ca. 1 time.



Pæretærte
(Karoline)

150 g smør
240 g mel
125 g sukker
1 ts vaniliesukker
½ ts ingfær
1 æg
4 pærer

Pensles med vand
Pyntes med perlesukker

Bages ved 200 gr i ca 40 min.



Rabarbertærte

500 g rabarber
½ dl sukker (el. tilsvarende sødemiddel)
1 ss kartoffelmel
Tærtedejen
1 dl havregryn
½ dl hvedemel
50 g plantemargarine
8 grofthakkede mandler

Skær rabarberne i tynde skiver og bland med sukker og kartoffelmel i et ovnfast fad. Bland havregryn og hvedemel, og findel margarinen i til en grynet masse. Strø dejen over rabarberne og drys til sidst mandlerne på.
Bag i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Arbejdstid ca. 20 min.
Kagen er fryseegnet.



Regitzes Marcipankage med Skovbær

4 æg
275 g sukker
200 g marcipan
200 g mel
300-350 g frosne skovbær
1 dl perlesukker
75 g smør/margarine

Vaniliecreme:
2½ dl piskefløde
2 dl sødmælksyoghurt naturel
2 ts vaniliesukker

Æg og sukker piskes godt luftig i en skål. Macipan rives groft og vendes i mel og frosne bær vendes i melskålen og blandingen vendes i dejen.
Dejen komme i en lille bradpande beklædt med bagepapir. Perlesukker drysses over kagen og smørret skæres i tynde skiver og fordeles på kagen.
Bages ved 175 gr i ca 1 time efter 45 min er det en god ide at dække kagen med alufolie, så den ikke bliver for mørk.
Kagen afkøles helt evt. til næste dag.
Fløden piskes stiv og vendes med yoghurt og vaniliesukker. (det serveres til)



Roulade med flødeskum
200 g sukker
3 æg
125 g mel
1 ts bagepulver
2 ts vaniliesukker
50 g nødder - gerne flager eller grofthakkede
Fyld: jordbær og flødeskum

Sukker og æg piskes. Mel, bagepulver og vanilie vendes forsigtig i. Dejen hældes ud på bagepapir i en bradpande, nødder drysses over dejen.
Bages ved 225 gr. i ca. 5 min.
Når rouladen er ude af ovnen lægges et klæde over den. Når det er mulig kommes flødeskum og jordbær-skiver på og den rulles til roulade — skal stå koldt.

Der kan også bruges andet frugt.



Sønderjysk lagkage
(2 springforme)
5 æg
600 g sukker
8 ss fløde eller cremefraiche
240 g knuste tvebakker
100 g hakkede nødder
2½ ts bagepulver
150 g smeltet margarine

Æg og sukker piskes godt, de tørre ingredienser blandes og vendes i sammen med cremefraichen/fløden og den smeltede margarine.
Bages i 2 springforme 45 minutter ved 150 gr.
Pyntes med flødeskum og frugter (eks. ferskner eller ananas eller lign.)
Variation med softice og frugt.



Toves Julestjerne
210 g mel
60 g margarine
30 g gær
½ ss sukker
½ ts salt
0,6 æg
0,6 dl mælk
Æltes sammen. Rulles ud i en cirkel. Fyldet på.
Fyld:
60 g margarine
60 g sukker røres sammen.
30 g marcipan
Kanten på dejen bøjes ind mod midten – 5 gange.
Hæves i 30 min
Pensles med æg og drysses med mandler og sukker.
Bages i ca 15 min ved 220 gr.



Vaniliecreme2 æg
2 dl mælk
1 ss sukker
1½ ss majezenamel



Æbelkage - bagt

Æbelbåde lægges i en smurt tærte form
Tvebakker og brun farin blandes og drysses ovenpå.
Hist og pist lægges der smørklatter og der kan evt. drysses med hakkede mandler.
Bages i ca 30 min ved 190 gr.

Serveres lun med fløde eller creme fraiche til.



Æbleknas6 personer
8 mellemstore æbler
2½ dl sukker
2 ts kanel
3 dl mel
1 ts salt
3 dl. Knuste cornflakes
110 g smeltet smør/margarine

Skræl æblerne, og skær dem i både. Læg dem i et smurt ovnfst fad. Smelt smørret i en gryde. Bland sukker, kanel, mel og salt, og vend de knuste cornflakes i. Rør blandingen i smørret, til det får et grynet udseende, og fordel det oven på æblerne. Bag æblekagen 30-40 minutter midt i ovnen ved 200 gr.

Serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Sønderjysk lagkage (2 springforme) 5 æg 600 g sukker 8 ss fløde eller cremefraiche 240 g knuste tvebakker 100 g hakkede nødder 2½ ts bagepulver 150 g smeltet margarine Æg og sukker piskes godt, de tørre ingredienser blandes og vendes i sammen med cremefraichen/fløden og den smeltede margarine. Bages i 2 springforme 45 minutter ved 150 gr. Pyntes med flødeskum og frugter (eks. Ferskner eller ananas eller lign.) Variation med softice og frugt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar