søndag den 28. februar 2010

Småkageopskrifter

Chokoladekager
(karolines, ca 50stk)75 g margarine
100 g sukker røres godt
50 g brun farin tilsættes
1 æg tilsættes
150 g mel
1 ts vanillesukker blandes og tilsættes
½ ts natron
½ ts salt
100 g grofthakket chokolade
50 g. nødder tilsættes.
Sæt 2 ts dej i en top på pladen, tryk dem lidt flade.

Bagetid 7-12 min ved 175 gr.


Chokoladesmåkager(SFO)
100 g margarine
100 g sukker røres godt
100 g farin tilsættes
1 æg tilsættes
150 g mel
1 dl havregryn
1 ts bagepulver blandes og tilsættes
150 g hakket chokolade tilsættes.

Trilles til små kugler

Bagetid ca. 10 min. ved 200 grader

Figurkager (farmor)
500 g mel
200 g sukker
125 g svinefedt
1 dl fløde/mælk
½ æg
½ dl vand
1 ts hjortetakssalt


Fuglekiks

1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
3½ dl hvedemel
1 ts salt
Røres sammen.
¾ dl olie
3 dl vand
røres i kerneblandingen.
½ af dejen kommes på bagepapir oven på lægges et fugtig bagepapir og der rulles ud så tyndt som muligt. Det øverste bagepapir tages af og dejen forridses i ønskede kiksestørrelse inden bagning.
Bages ved 200 g i ca 20 min.


Gær-Klejner
1 dl olie
2 æg
2 ss sukker
500 g mel
1 dl sødmælk/fløde
50 g gær

Laves ½ cm tykke 3x10 cm
Skal hæve i ca 1 time.
Koges i ren palmin


Honningkager (farmor)(ca 100 stk)250 g honning
250 g sukker
500 g mel
2 små æg
½ ts nellike
1 ss kardemomme
1 ts natron
1 ss kanel
alt æltes sammen. Udstikkes og bages ved 200 gr. Kort efter de er kommet ud af ovnen kommet glasur på.

Glasur:
1 æggehvide
250 g flormelis
2 ss eddike


Kammerjunkere 125 g koldt smør
220 g mel
80 g rørsukker
1 tsk bagepulver
½ stang vanilje
Fintrevet skal af ½ appelsin
½ dl mælk
1 æg
Skær smørret i små terninger; bland det med melet og saml dejen til en grynet masse. Tilsæt rørsukker, bagepulver, vanilje og appelsinskal. Vend mælken i sammen med ægget. Alt dejen godt sammen. Evt. ekstra mel - så dejen slipper fingrene. tril dejen i 60 små kugler og sæt dem på en bageplade. Bag kuglerne øverst i ovnen ved 225 grader i 8-10 min. Tag pladen ud, og skær kagerne igennem med en brødkniv. Læg dem tilbage på pladen med skærefladen opad, og lad dem tørre ved ovnens eftervarme i ca. 30 min.
Opbevares i kagedåse.


Klejner
(30 stk)500 g mel
150 g margarine
130 g sukker
3 æg
4 ss fløde
½ ts hjortetakssalt
skal af 1 citron
1 ts kardemomme

koges i ren palmin


Krydder(ca 65 stk)
200 g sukker
250-300 g mel
150 g margarine
1 æg
1 ts kanel
1 ts nellike
1 ts hjortetaktsalt

Marg. og sukker røres, æg og kanel og nellike røres i,
Hjortetaktsalt og 250 g mel blandes indbyrdes først og senere i dejen. Trilles til kugler som trykkes flade.

Bages ved 180 gr.


Kransekager
300 g Flormelis
500 g Odense rå marcipan
130 g æggehvider

Røres sammen og puttes i en sprøjtepose, varmes svagt i mikro’en .
Bages ved 200 gr i ca 7 min. (Varmluft)


Lakrids/tranebær småkager
500 g hvedemel
1 ts bagepulver
60 g lakridspulver
125 g soltørrede tranebær
375 g blødt smør
500 g rørsukker
2 æg
1 ss reven citronskal

Dejen samles hurtig og rulles  til stænger som lægges i fryseren og siden skæres ud i ½ cm skiver og bages ved 180 grader i ca 6 minutter.


Pebernødder
250 g mel
110 g smør
1 æg
150 g sukker
½ ts hjortetaksalt
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellike
1/4 ts hvid peber

Smuldre smør i mel og rør de øvrige indgredienser i, læg dejen i køleskabet ca ½ time. Trilles til pebernødder.
Bages ved 200 gr i ca 7 min.

Pebernødder (farmor)250 g mel
250 g rugmel
250 g sukker
200 g fedt (svine)
2 dl fløde/mælk
1 æg
skal af 1 citron

Æltes sammen og rulles ud. Stilles koldt og derefter skæres i firkanter.
Bages ved 180 g i ?? min


Pebernødder (Kittes)
500 g mel
200 g margarine
250 g farin
1 ts hjortetaksalt
3 ss fløde eller mælk
2 æg

Bages ved ca 180 gr. i ca 10 minutter.

Søde sirupkager- figurkager
3/4 dl sirup
50 g smør
11/4 del farin
½ ts kanel
½ ts kardemomme
½ ts ingefær
½ ts hjorttaksalt
1 æg
600 g mel + ekstra til udrulning.

Æltes sammen og hviler i køleskabet i 2 timer.
Udrulles og udstikkes.
Bages ved 200 gr i ca 9 min.

Glasur ovenpå:
Æggehvider + flormelis.


Ægte pebernødder (Vibeke)
(ca 250 st.)500 g mel
300 g margarine
300 g sukker
1 ts vanillesukker
1 ts hvid peber
1 ts kanel
1 æg

Margarinen smuldres i melet. De øvrige ingredienser røres i. Dejen rulles i stænger, udskæres og rulles til kugler.

Bagetid ca. 10 min. ved 175 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar