søndag den 28. februar 2010

Muffinsopskrifter

Chokolademuffins
(ca 25 stk - små)

2 æg
2 dl sukker
2 ts vaniliesukker
100 g margarine
3/4 dl mel
4 dl kokos
50 g nødder
100 g mørk chokolade

Øg og sukker piskes, deri kommes vaniliesukker, smeltet margarine, mel, kokos, hakkede nødder og hakket chokolade. Dejen kommes i muffinsforme (fyldes 3/4 op)
bages ved 200 gr i 10-15 min.


Dorthes luksus squashmuffins

300 g hvedemel
400 g råsukker
2 ss kakao med top
1 ts natron
1 ts bagepulver
1 ts salt
100 g hakkede valnødder
200 g rosiner
Kornene fra 1 vanillestang/ 2 ts vanillesukker
200 g grofthakket mørk chokolade
2 dl olie
3 æg
400 g revne squash

Bland de tørre ting. Riv squash, tryk vandet lidt af og kom det i de tørre ting sammen med olie og let sammenpiskede æg. Røres godt sammen og hældes i muffinsforme fyldes 3/4 op.
Bages ved 180 gr i ca 0 min.
Tips: kagen kan krydres med kanel/nelliker.


Fasters chokolade muffins

250 g mel
1 ts natron
225 g sukker
50 g kakao
1 ts vanillesukker
1 1/4 dl mælk
1 dl oliemargarine
2 ½ dl yoghurt1 æg
75-100 g hakket chokolade

Alle tørre ingredienser blandes i en skål, og alle våde ingredienser i en anden og pisk kort med et piskeris til massen er ensartet.Bland de våde i den tørre og rør det sammen hældes i muffinsformene som enten er smurt eller af papir. Fyld hullerne max 2/3 op.
Bages ved 200 gr i ca 14 min.


Makronmuffins
(ca. 25 stk)

3 æg
250 g sukker
2½ ts mandelessens
125 g makroner (knuses)
125 g mel
½ ts bagepulver
125 g margarine (smeltet)

Æg og sukker piskes godt. De øvrige dele blades i.
Hældes i små muffinsforme.
Bages ved 200 gr i 10-15 minutter.


Orange-nødde-chokolademuffins
(Kirsten)
150 g margarine
250 g sukker
2 æg
175 g mel
35 g kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
0,75 dl mælk
½ dl kogende vand
Reven skal og saft fra ½ appelsin
Pynt: ½ kop grofthakkede nøddekerner.

Margarine røres med sukker, æggene tilsættes et ad gangen. Mel, vanilie, bagepulver, kakao røres i skiftevis med mælk. Skal og saft af appelsinen tilsættes. Tilsidst røres det kogende vand i dejen. Dejen kommes i muffins -fyldes ¾ op. Dejen overdrysses med nødderne og evt. lidt perlesukker.
Bages ved 175 gr. i ca. 20 min


Marcipanmuffins med Skovbær

4 æg
275 g sukker
200 g marcipan
200 g mel
300-350 g frosne skovbær
1 dl perlesukker
75 g smør/margarine

Vaniliecreme:
2½ dl piskefløde
2 dl sødmælksyoghurt naturel
2 ts vaniliesukker

Æg og sukker piskes godt luftig i en skål. Macipan rives groft og vendes i mel og frosne bær vendes i melskålen og blandingen vendes i dejen. Dejen komme i muffinsforme. Perlesukker drysses over kagen og smørret skæres i tynde skiver og fordeles på kagerne.
Bages ved 175 gr i ca 20.
Kagerne afkøles helt evt. til næste dag.
Fløden piskes stiv og vendes med yoghurt og vaniliesukker. (det serveres til)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar