søndag den 28. februar 2010

Dessertopskrifter

Jordbærkoldskål
250 g letoptøede frosne jordbær
6 ss sukker
1½ l kærnemælk
½ l tykmælk

Kom jordbær, sukker og ⅓ af kærnemælken i blenderen og blendt lidt. Bland det med resten af kærnemælken og tykmælken.

Stil det koldt til det skal serveres.



Jordbærsorbet
(ÅR 2001)
750 g jordbær – friske
1½ dl vand
Saft af en citron
6 ss sukker

Blendes og så i fryseren – der skal røres i det 4 gange indenfor de første 2 timer

Evt. Stivpisket æggehvide til at blødgøre sorbeten.



Kiwisorbet
750g kiwi (klargjortvægt)
1½ dl vand
2 ss citronsaft
6-9 ss sukker (afh. af modenhed af kiwierne)
1 bæger pastoriseret æggehvide (50 g)

Det hele på nær æggehviden, blendes, derpå blandes det med stivpisket æggehvide og så i fryseren – der skal røres i det 4 gange indenfor de første 2 timer.

Æggehviden er for at blødgøre sorbeten.



Vafler(4-5 stk)
125 g mel
½ ts bagepulver
1/4 ts salt
2 dl mælk
1 æg
½ dl. Olie
Lidt kardemomme.



Vafler(9 stk)
4 dl mælk
4 dl mel
1 æg
1 ss sukker
1 knsp salt
1 ts bagepulver
125 g margarine

 
Ymerris (skolekøkken)
3 Appelsiner
2 ss sukker
1½ dl lange ris
5 dl ymer
2-3 ss sukker
½ ts vanilie
1 dl piskefløde

Risen koges med knap 2 dl vand – den afkøles og blandes i ymeren, der i forvejen er rørt med sukker, vanilie og flødeskum
Blandingen hældes over appelsinstykkerne, der er pillet og skåret i små stykker og drysset med sukker.



Yoghurtmousse
250 g friske jordbær
75 g sukker
2 dl yoghurt
2 pasteuriserede æggehvider

Findel bærene med blender. Tilsæt sukker og yoghurten og pisk det sammen. Sæt det i fryseren til det er jævn. (1-2 timer) Rør af og til . Pisk æggehviderne stive og vend dem i frugtmassen. Sæt den i fryseren 1-2 timer før serveringen. Rør af og til. Skal være blød ved servering.


Æbleskiver

3 dl mel
¼ ts salt
1 ts sukker med top
½ ts kardemomme
½ ts natron
1-2 æg
2 dl kærnemælk
2 ss olie

Bages i æbelskivepanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar