søndag den 28. februar 2010

Kageopskrifter


After Eight Kage

4 æg
600 g sukker
250 g margarine smeltet
8 ss kakao
2 ts bagepulver
1 ts natron
2 ts salt
5dl mælk
450 g mel

Glasur
1½ dl vand (ca)
600 g flormelis
15-20 dråber pebermynteolie

Topping
200 g mørk chokolade (smeltet)

Pisk æg og sukker godt, hæld margarine i, bland mel, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål og hæld det skiftevis med mælken i dejen.
Dejen kommes i en bradpande og bages 40 minutter ved 175 gr.
Når kagen tages ud laves glasuren og kommes på med det sammen. Når glasuren er tør, smeltes chokoladen og den lægges jævn ud over glasuren. Kagen er klar til at spise når chokoladen er kold.
Jeg har skåret kagen i after eight størrelse og haft dem i køleskabet - de er rigtig gode når de er kolde.


Appelsin-chokoladekage (Ruth) – til 2 springforme

400 g mel
100 g kakao
1 ts natron
350 g sukker
½ l appelsinjucie
4 æg
250 g smeltet margarine
Mel, kakao, natron og sukker blandes. Appelsinjucie, æg og margarinen tilsættes
Dejen kommes i 2 springforme og bages ved 175 gr i 35-50 min.
Pyntes med evt. 1 del flormelis og 1 del chokolade.


Brunsviger (Jan)

400 g mel
150 g margarine
40 g sukker
40 g gær
1 æg
1½ dl mælk

Guf
260 g margarine
260 g farin
2/3 ss kanel

Hæves i 15 min (med guf på)
Bages ved 220 gr i 15-20 min.


Brunsviger (Skovly)

375 g mel + mere
130 g margarine
40 g sukker
50 g gær
1 æg
1½ dl kold mælk
1 dl vand

Oven på
100 g margarine
200 g farin
Kanel - smeltes og hældes på dejen.

Hæves i 20 min og bages ved 200 gr. I 10-15 min.


CacaoSnitter
6 æggeblommer
190 g margarine
150 g sukker
375 g mel

Æltes sammen, rulles ud og stikkes.

Hindbærmarmelade smøres på

6 æggehvider
250 g sukker
250 g kokosmel
4 ss cacao

Blandes og hældes på.
Bages ved 175 gr i 30-35 minutter.


Chokoladekage
(lille bradpande)

300 g sukker
2 æg
300 g mel
4 ts cacao
1 ts bagepulver
1 ts natron
1 ts vaniliesukker
2 dl mælk/ vand
½ dl olie

Sukker og æg piskes, de tørre ingredienser blandes i skiftevis med mælk og olie.
Bages i ca 20 minutter ved 180 gr.


Chokoladekage med guf (Stor bradpande)

6 æg
500 g sukker
500 g mel
2 ts vaniliesukker
6 ts bagepulver
5 ss kakao
300 g margarine
3 dl mælk

glasur
200 g margarine
100 g kokos
300 g flormelis
5 ss kakao
6 ss appelsinjucie eller kaffe
Pisk æg og sukker rigtig godt. Tilsæt mel, vaniliesukker, bagepulver og kakao skiftevis med mælken. Til sidst tilsættes den smeltede margarine.
Dejen hældes i en bradpande og bages ved 185 g i ca 40 min.
Til fyldet hældes alle ingredienserne i en gryde og gives et kort opkog. Det hældes over den færdige kage, der køles af før den spises.


Chokoladeroulade (Tove)

3 æg
150 g sukker
60 g kartoffelmel
2 ss cacao
1½ ts bagepulver (strøjet)

Æg og sukker piskes, kartoffelmel sigtes i, derefter sigtes bagepulver og cacao i . Hældes på smurt bagepapir.
Bages i 8-10 min ved 225 g.
Strøges med sukker når den tages ud af ovnen. Vippes over på bagepapir med sukker på, pladen lægges oven på.
Rulles sammen når den er kold med:
125 g flormelis
100 g smør
2 ts vaniljesukker
1 æggeblomme.


Dorthes luksus squash-kage
300 g hvedemel
400 g råsukker
2 ss kakao med top
1 ts natron
1 ts bagepulver
1 ts salt
100 g hakkede valnødder
200 g rosiner
Kornene fra 1 vanillestang/2 ts vanillesukker
200 g grofthakket mørk chokolade
2 dl olie
3 æg
400 g revne squash

Bland de tørre ting. Riv squash, tryk vandet lidt af og kom det i de tørre ting sammen med olie og let sammenpiskede æg. Røres godt sammen og hældes i en lille bradpande/muffinsforme. Bages ved 180 gr i ca 60-70 min.
Tips: kagen kan krydres med kanel/nelliker.



Gurli-kage

250 g margerine røres med
200 g sukker.
4 æggeblommer røres i.
150 g mel blandes med
3 tsk bagepulver.
Melblanding røres skiftevis med
2 dl mælk i marg/suk/æg -blandingen.
Dette smøres på en stor bradpande, der er dækket med bagepapir.

4 æggehvider piskes stive og
300 g sukker røres i sammen med
2 tsk vanilie.
Hviderne smøres forsigtig ud over dejen og drysses evt med hakkede nødder.
Bages v 200 g i 20 minutter og 150 g i 10 minutter.
Når kagen er afkøles dækkes den med 4 dl pisket fløde og 3 dl cremefraiche, der er blandet. Derefter pyntes den alt efter smag og fantasi!


Grøn kage (Skovly)

200 g margarine
250 g sukker
2 æg
½ ts bagepulver
150 g mel
1 ss grøn frugtfarve
1 ss mandelessens
3 ss kogende vand

Bages ved 175 gr. I 50 minutter.


Grøn kage

600 g kold margarine
6 æg
600 g sukker
2½ tsk. bagepulver
3½ dl. mælk
600 g mel
2 spsk. mandel essens
4 spsk. frugtfarve
3 tsk. vanilliesukker.

Sukker og margarine piskes godt. 1 æg tilsættes af gangen (tilsæt først et æg når det forrige er rørt helt ud). Bland mel, vanilleessens og bagepulver og sigt det i dejen. Mælk frugtfarve og mandelessens rører i og hele dejen omrøres meget godt og grundigt.Hældes i en ovnbradepande og hældes til sidst i en ovn-bradepande.
Bages ved 200° (brug ikke varmeluft) i ca. 25-30 min. (brug en strikkepind til at se om den er bagt). Det gør ingenting hvis kagen bliver brun, da der jo skal glasur på bagefter


Hindbærsnitter
280 g mel
110 g flormelis
200 g margarine
1 æg
Dejen æltes sammen og rulles ud og udstikkes eller skæres.
Bages ved 200 gr i ca 10 minuter.
Hindbærmarmelade Flormelis til glasur Drys (kan også bruges til medaljer)


Honningkager
Opskrift til ca. 20 hjerter

500 g honning,
500 g mel,
1 tsk. stødt nelliker,
1 tsk. kardemomme,
2 tsk. kanel,
10 g hjortetaksalt,
10 g potaske,
3 æggeblommer
Fremgangsmåde: Grunddejen laves af honning, mel og krydderier. Honningen lunes til hånd­varm temperatur. Mel og krydderier blandes og æltes sammen med den flydende honning. Grunddejen skal stå i køleskabet minimum to dage. (gerne 3 mdr.) Hjortetaksalt røres ud med 1 ægge­blomme og æltes i grunddejen. Potasken røres ud i 1-2 spsk. vand og æltes også dejen. De sidste to æggeblommer æltes i dejen til sidst, så den bliver smidig. Dejen rulles ud til cirka 6 mm i tykkelse, og hjerterne stikkes ud med enform. Hjerterne bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter. Når hjerterne er bagt, skal de stå et par dage og trække fugt til sig, for at blive bløde. Brug eventuelt en blomsterforstøver. Smelt mørk chokolade og dyp hjerterne heri. Pynt eventuelt med glasur og glansbillede.


Jordbær – Flagkage

200 g smør
225 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 æg
200 g mel
1 ts bagpulver
Pynt
1 dl jordbærmarmelade
½ kg friske jordbær
1/4 l fløde

Pisk smeltet smør og sukker godt sammen. Pisk vanilje i. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt mellem hvert. Bland bagepulver i melet og vend det i dejen. Kom dejen i velsmurt form, 20x30 cm.
Bag kagen ved 160 grader i ca 40 min.
Tag den ud af formen og lad den svale. Dæk kagen med et tyndt lagt jordbærmarmelade. Flæk jordbær og læg dem taglagt på kagen. Sprøjt flødeskum på som det hvide i dannebrog, og sprøjt flødeskum langs kanten.


Kakaosnitter
250 g mel
140 g sukker
4 æggeblommer
125 g margarine
Trilles ud på pladen og der smørres med hindbærmarmelade.

4 æggehvider
350 g sukker
125 g kokosmel (4 dl)
2 ss cacao
Blandes og smøres på bunden
Bages ved 160 gr. i 30 minutter
Skæres i snitter straks efter at pladen er taget ud af ovnen.


Kammerjunkere

125 g koldt smør
220 g mel
80 g rørsukker
1 tsk bagepulver
½ stang vanilje
Fintrevet skal af ½ appelsin
½ dl mælk
1 æg

Skær smørret i små terninger; bland det med melet og saml dejen til en grynet masse. Tilsæt rørsukker, bagepulver, vanilje og appelsinskal. Vend mælken i sammen med ægget. Alt dejen godt sammen. Evt. ekstra mel - så dejen slipper fingrene. tril dejen i 60 små kugler og sæt dem på en bageplade.
Bag kuglerne øverst i ovnen ved 225 grader i 8-10 min.
Tag pladen ud, og skær kagerne igennem med en brødkniv. Læg dem tilbage på pladen med skærefladen opad, og lad dem tørre ved ovnens eftervarme i ca. 30 min. Opbevares i kagedåse.


Kanelgifler (15-20 stk.)

Dej:
35 g gær,
1 3/4 dl lunkent vand,
35 g sukker,
1 tsk. salt,
1 tsk. kardemomme,
1 æg,
35 g smør,
425 g mel

Remonce:
Creme: 150 g smør,
2 æggeblommer,
150 g sukker,
2 ss sukker,
35 g kanel
korn af 1 stang vanille,
3 1/2 dl mælk,
1-1 1/2 spsk. maizena

Fremgangsmåde:
Creme: Rør maizena ud i lidt kold mælk. Kom resten af mælken, æggeblom­mer, sukker og vanille i en kasserolle og varm op under middel varme. Tilsæt maizenablandingen og kog cremen igennem et par minutter. Afkøl cremen inden brug.

Remonce: Smør, sukker og kanel røres til en jævn blød masse.

Dej: Smuldr gæren i lunkent vand. Til­sæt de øvrige ingredienser og ælt til en smidig dej. Stil dejen et lunt sted 15-20 minutter. Rul dejen ud til en firkant på cirka 50x20 cm og cirka 0,3 cm tyk. Fordel først remonce over dejen, der­næst creme. Rul dejen "løst" sammen på den lange led. Tryk den let flad. Skær med en skarp kniv skiver på 3-4 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad giflerne efterhæve 45-50 minutter. Pensl med æg og bag 8-9 minutter ved 235 grader.


Kanelkage
250 g smeltet margarine
700 g sukker
800 g mel
8 ts kanel
4 ts natron
1 l kærnemælk
Evt. 6 ss kakao

Røres sammen og hældes i en bradpande.
Bages ved 200 gr i ca 30 min.

Glasur til kagen
100 g smeltet margarine
500 g flormelis
2 ss kakao
Lidt kaffe.


Kartoffelkage
200 g smør
500 g sukker
6 æggeblommer
300 g mel
2 ts bagepulver
300 g kogt, moset kartoffel
2 ts mandelessens
5 æggehvider – stivpisket.

Røres godt sammen.
Bages ved 175gr. i 45-60 min.


Kransekager
250 g Flormelis
500 g Odense rå marcipan
3 æggehvider

Røres sammen og puttes i en sprøjtepose, varmes svagt i mikro’en.
Bages ved 200 gr i ca 7 min. (Varmluft)


Lagkage

(2 stk)
3 æg
125 g sukker
65 g mel
60 g kartoffelmel
1½ ts bagepulver

Æg og sukker piskes godt. Mel og kartoffelmel og bagepulver forsigtig i.
Bages i 10 min. ved 200 gr.


Nøddebund med friske bær og vanilleis4 personer

1 æg
125 g rørsukker piskes grundigt
30 g mel
1 ss fromage frais
1 ts kardemomme
125 g hakkede nødder – gerne blandet eks.

Valnødder, hasselnødder, pecannødder og mandler. Resten tilsættes og blandes. Blandingen lægges i fire ”bunker”, som flyder ud på en bageplade med bagepapir.
Bages i ovnen ved 220 grader i 15 min. 1 skål friske blandede bær (eks. Blåbær, ribs, jordbær og hindbær) (Blandingen kan også være fra frost) 4 kugler vanilleis.


Orange-nødde-chokoladekage (Kirsten)
(1 springform)

150 g margarine
250 g sukker
2 æg
175 g mel
35 g kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
0,75 dl mælk
½ dl kogende vand
Reven skal og saft fra ½ appelsin

Pynt:
½ kop grofthakkede nøddekerner.

Margarine røres med sukker, æggene tilsættes et ad gangen. Mel, vanilie, bagepulver, kakao røres i skiftevis med mælk. Skal og saft af appelsinen tilsættes. Tilsidst røres det kogende vand i dejen. Dejen kommes i en smurt springform, der drysset med rasp. Dejen overdrysses med nødderne og evt. lidt perlesukker.
Bages ved 175 gr. i ca. 1 time.


Rigitzes Marcipankage med Skovbær

4 æg
275 g sukker
200 g marcipan
200 g mel
300-350 g frosne skovbær
1 dl perlesukker
75 g smør/margarine

Vaniliecreme:
2½ dl piskefløde
2 dl sødmælksyoghurt naturel
2 ts vaniliesukker
Æg og sukker piskes godt luftig i en skål. Macipan rives groft og vendes i mel og frosne bær vendes i melskålen og blandingen vendes i dejen.
Dejen komme i en lille bradpande beklædt med bagepapir. Perlesukker drysses over kagen og smørret skæres i tynde skiver og fordeles på kagen.
Bages ved 175 gr i ca 1 time efter 45 min er det en god ide at dække kagen med alufolie, så den ikke bliver for mørk.
Kagen afkøles helt evt. til næste dag.
Fløden piskes stiv og vendes med yoghurt og vaniliesukker. (det serveres til)


Roulade med flødeskum
200 g sukker
3 æg
125 g mel
1 ts bagepulver
2 ts vaniliesukker
50 g nødder - gerne flager eller grofthakkede

Fyld: jordbær og flødeskum

Sukker og æg piskes. Mel, bagepulver og vanilie vendes forsigtig i. Dejen hældes ud på bagepapir i en bradpande, nødder drysses over dejen.
Bages ved 225 gr. i ca. 5 min.
Når rouladen er ude af ovnen lægges et klæde over den. Når det er mulig kommes flødeskum og jordbær-skiver på og den rulles til roulade — skal stå koldt. Der kan også bruges andet frugt.


Squashkage (Kitte)

2½ dl olie (gerne vindruekerneolie)
4 dl sukker
3 æg
2 ts vanille
3 ts kanel
1/4 ts bagepulver
2 ts natron
1 ts salt
5 dl mel
5 dl groftrevet squask
100 g hakkede valnødder

Sukker og olie piskes sammen. Æg tilsættes, mel og krydderier tilsættes, squash og nødder tilsættes og det hele røres sammen.
Dejen hældes i en lille bradpande.
Bages ved 180 gr i ca 45 min.

Flødeosteglasur:
100 g blødt smør,
100 g flormelis og
150 g flødeost
Røres sammen og smøres på den kolde kage.


Squashkage Marianne B
3 æg
5 dl sukker
2 dl olie
5 dl revet squash med skral
5 dl mel
¼ ts bagepulver
2 ts natron
1 ts salt
2 ts salt
2 ts vaniljesukker
3 ts kanel
evt. 2 dl nødder

Pisk æg og sukker godt. Blandt resten i. Dejen hældes i en lille bradepande.
Bages ved 200 gr i ca 1 time.


Sønderjysk lagkage

(2 springforme)
5 æg
600 g sukker
8 ss fløde eller cremefraiche
240 g knuste tvebakker
100 g hakkede nødder
2½ ts bagepulver
150 g smeltet margarine

Æg og sukker piskes godt, de tørre ingredienser blandes og vendes i sammen med cremefraichen/fløden og den smeltede margarine.
Bages i 2 springforme 45 minutter ved 150 gr.
Pyntes med flødeskum og frugter (eks. ferskner eller ananas eller lign.)
Variation med softice og frugt.


Tigerkage
150 g margarine
200 g sukker
2 ts vaniliesukker
3 æg
240 g mel
2 ts bagepulver
1 dl mælk
3 ss kakao
Det hele røres sammen – kakaoen.
Dejen deles og kakaoen kommes i ca ⅓ af dejen.
Kom den lyse dej i en rugbrødsform og derefter den mørke dej oven på og kør svagt rundt ganske lidt med en gaffel.
Bages ved 175 g i 1 time.


Toves Julestjerne

210 g mel
60 g margarine
30 g gær
½ ss sukker
½ ts salt
0,6 æg
0,6 dl mælk

Æltes sammen. Rulles ud i en cirkel. Fyldet på.
Fyld:
60 g margarine
60 g sukker røres sammen.
30 g marcipan
Kanten på dejen bøjes ind mod midten – 5 gange.

Hæves i 30 min Pensles med æg og drysses med mandler og sukker.
Bages i ca 15 min ved 220 gr.


Vafler (4-5 stk)

125 g mel
½ ts bagepulver
1/4 ts salt
2 dl mælk
1 æg
½ dl.
Olie
Lidt kardemomme.



Vafler (9 stk)

4 dl mælk
4 dl mel
1 æg
1 ss sukker
1 knsp salt
1 ts bagepulver
125 g margarine


Vafler (Luksus) (16 stk)

250 g margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
Vaniliesukker
350 g mel
100 g finthakkede mandler
4 æggehvider piskes stive
2 ts bagepulver

Mælk til dejen er tykflydende Margarine og sukker røres, æggeblommer tilsættes, resten kommes i.


Vandbakkelser 12 stk/1 kagemand

1½ dl vand
65 g margarine
75 g mel
3 æg
Lidt salt

Bring vand og marg. i kog, rør af én gang melet i og kog til dejen er jævn og glat.
Pisk æggene (et af gangen) i.
Bages ved 200 grader i ca 30 min (de første 20 min. må lågen ikke åbnes).


Vaniliecreme

2 æg
2½ dl mælk
½ stang vanilje
1 ss sukker
2 ss majezenamel


Æbleskiver
3 dl mel
¼ ts salt
1 ts sukker med top
½ ts kardemomme
½ ts natron
1-2 æg
2 dl kærnemælk
2 ss olie

Bages i æbelskivepanden.


Ølkage

1 fl hvidtøl
400 g brun farin
piskes godt sammen
500 g mel
1 ts natron
1 ts nellike (stødt)
1 ts ingfær (stødt)
1 ts kanel (stødt)

Blandes i og dejen kommes i én rugbrødsform.
Bages ved 175 gr. i 3/4 – 5/4 time.



Æbleskiver

3 dl mel
¼ ts salt
1 ts sukker med top
½ ts kardemomme
½ ts natron
1-2 æg
2 dl kærnemælk
2 ss olie

Bages i æbelskivepanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar